sambla recension

I vår recension av Sambla granskar vi deras erbjudande som låneförmedlare, deras omdömen och svarar på några vanliga frågor om bolaget och dess tjänster.

Sambla recension Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Sambla

Sambla

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

5 000 - 600 000 kr

Löptider lån

1 - 20 år

Ränta

3.06 - 29.99 %

Spara pengar med lägre ränta
Spara pengar med lägre ränta
Fler än 40 anslutna långivare
Fler än 40 anslutna långivare
Ansök på 2 minuter och få besked samma dag
Ansök på 2 minuter och få besked samma dag
Endast en kreditupplysning hos UC
Endast en kreditupplysning hos UC
Belopp på lån
5 000 - 600 000 kr
Löptider lån
1 - 20 år
Anslutna långivare
40
Ränta
3.06 - 29.99 %
Effektiv ränta
3.06 - 29.99 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
TrustScore
4,8

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000 kr med 20 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala: 1 199 997 kr. Månadskostnad: 5 000 kr fördelat på 240 betalningstillfällen.

Årsinkomst på minst 100 800 kr
Årsinkomst på minst 100 800 kr
Ålderskrav på 18 - 70 år
Ålderskrav på 18 - 70 år
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Inget skuldsaldo hos Kronofogden
Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Sambla är en låneförmedlare som jämför olika långivares erbjudanden åt dig. Deras tjänst är helt kostnadsfri och du kan snabbt genomföra din ansökan på deras hemsida. Sambla är idag en av de största aktörerna inom förmedling av privatlån och det har också väldigt bra kundomdömen.

Samblas tjänster

Via Samblas plattform kan du enkelt jämföra flera långivares ränta och villkor med endast en ansökan. Det är primärt blancolån du kan jämföra och potentiellt kan du få flera erbjudanden bara inom några timmar från din ansökan. Eftersom det är lån utan säkerhet finns det inga (eller väldigt få) restriktioner kring hur du kan använda lånet. 

På Samblas hemsida finner du information om mängder av olika lånetyper som exempelvis billån, snabblån, konsumentkrediter och så vidare. Egentligen är det alla blancolån eller privatlån, som många kallar lån utan säkerhet. Det kan dock finnas signifikanta skillnader i både krav och villkor mellan dessa olika variationer av privatlån.

Fördelen med att använda Sambla, eller någon annan låneförmedlare, är att det kan hjälpa dig hitta den bästa låneformen för dina behov och förutsättningar. Deras handläggare kan även ge dig vägledning utifrån din egna unika ekonomiska situation. Samblas tjänst är gratis för dig som låntagare. Istället tar de ut en provision från den långivare du eventuellt signerar avtal med.

Utöver att vara ett snabbt och effektivt sätt att konkurrensutsätta flera långivare finns det andra fördelar med att använda Sambla. Eftersom de vidarebefordrar din ansökan kan flera långivare ta del av samma kreditupplysning. Att begränsa antalet kreditupplysningar kan vara önskvärt då många registreringar under en kort period kan påverka din kreditvärdighet negativt. Sambla använder UC för sina kreditupplysningar.

Ansluta långivare till Sambla

För att du ska få största möjliga fördel med att ansöka via en låneförmedlare är det så klart viktigt att de har många och relevanta långivare anslutna till sin plattform. Just Sambla ligger i den absoluta toppen av låneförmedlare när det gäller antalet. De har idag hela 40 olika banker och långivare anslutna till deras tjänst. Nedan har vi listat ett urval av de långivare som Sambla samarbetar med.

AvidaBank Norwegian
BigbankBrixo
BroccCashbuddy
CollectorCredento
FerratumGoodCash
ICA BankenIKANO Bank
InstabankKomplett Bank
KonsumentkreditLea bank
LunarLån & Spar Bank
Marginalen BankMedMera Bank
MoankMoneyGo
NordaxNordea
Nordnet BankNorthmill Bank
NstartPrimal Capital
re:memberResurs Bank
RisicumSEB
SevenDay BankSVEA Ekonomi
TF BankThorn
TryggkreditWasa Kredit

Samblas krav på ansökande

Även om Samblas tjänst är kostnadsfri har de ett antal grundkrav för att du ska ha möjlighet att bli beviljad ett lån via deras plattform. Dessa krav är:

  • Ålder – För att kunna ingå avtal måste du ha fyllt 18 år.
  • Inkomst – Sambla har ett inkomstkrav på 8 400 kr per månad. Flera av deras anslutna långivare kan dock ha betydligt tuffare inkomstkrav.
  • Skuldsaldo – Hög skuldsättningen behöver inte vara ett hinder. Har du däremot haft ett mindre skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna kommer Sambla neka din ansökan.
  • Hemvist – Sambla har slutligen ett krav på att du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Omdömen Sambla

Det finns numera gott om låneförmedlare med liknande erbjudande som Sambla. Utöver att jämföra anslutna långivare är det, enligt oss, givande att granska omdömen från faktiska kunder. Inte sällan går det där att identifiera både för- och nackdelar med en specifik aktör. För denna recension av Sambla har vi kontrollerat hundratals omdömen och den absoluta majoriteten är positiva. Det finns så klart det som är missnöjda med Sambla men de verkar höra till undantagen. Nedan finner du ett par exempel på några av många positiva omdömen av Sambla.

Är jättenöjd med hur smidigt det gick att sänka min månadskostnad rejält genom att samla flera lån till ett enda med betydligt lägre ränta. Stort tack till Sambla som var tydliga och förstod min situation.

Ylva, Google Reviews

Snabb och bra service med stort engagemang!

Håkan, TrustPilot

Vi är jättenöjda. Tydlig och snabb service. Vi fick också snabb hjälp och återkoppling på frågor som dök upp på vägen av vår rådgivare. Kan varmt rekommendera Sambla.

Annika, Google Reviews

Samblas TrustScore

Omdämen av Sambla på TrustPilot

Vi har främst granskat omdömen på Google Reviews och TrustPilot. Hos TrustPilot har Sambla idag ett betyg (även kallat TrustScore) på 4,8. Det innebär att de för närvarande rankar i den absoluta toppen av bolag inom finansiella tjänster på TrustPilot.

Se aktuella omdömen och Samblas TrustScore här.

Om Sambla Group AB


Sambla Group AB är ett svenskt bolag som grundades 2014. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm och är specialiserat på att erbjuda jämförelsetjänster och lånemöjligheter för privatpersoner.

Ända från starten har Sambla Group AB expanderat snabbt och har idag en närvaro i flera länder, inklusive Sverige, Norge, Finland och Danmark. Sedan 2021 ingår även låneförmedlaren Advisa i Sambla Group AB.

Bolaget har också breddat sin verksamhet och erbjuder nu även andra finansiella tjänster, såsom försäkringar och sparande.

Samblas kundtjänst

Det finns flera sätt att komma i kontakt med Samblas kundtjänst. Föredrar du telefon nås de på 0770 – 220 180. Deras öppettider är:

Måndag:09:00 – 20:30
Tisdag:09:00 – 20:30
Onsdag:09:00 – 20:30
Torsdag:09:00 – 20:30
Fredag:09:00 – 17:00
Lördag:12:00 – 16.00
Söndag:12:00 – 16.00
Lunchstängt mellan 12:00-13:00. Du kan även maila dina frågor till kundtjanst@sambla.se

Sambla – FAQ

Vår recension av Sambla

För betygsättning av Sambla i vår recension har vi valt att dela in det i 3 kategorier. Dessa är anslutna långivare, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Sambla

Bästalånen.se

Sambla recension
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

Med 40 anslutna långivare till sin tjänst är de få låneförmedlare som kan toppa Sambla. I alla fall om vi enbart fokuserar på antalet. Enligt oss har Sambla dessutom en bra variation av långivare. Det är fullt möjligt att få många erbjudanden oavsett om du söker ett lån på 10 000 kr eller 200 000 kr.

Sambla har väldigt goda kundomdömen och det jobbar också aktivt med att både samla in omdömen och besvara både positiv och negativ kritik. Vi tycker inte att man enbart bör välja låneförmedlare utifrån omdömen. Men att Sambla har så pass bra omdömen från tidigare användare är självfallet något som vi ser som positivt.

Slutligen har vi själva ansökningsprocessen. Den är både enkel och lättillgänglig. Den är dock varken bättre eller sämre än många andra låneförmedlare. En ansökan på Samblas hemsida behöver inte ta mer än ett par minuter och har du frågor eller funderingar finns det också mycket bra information på hemsidan. Vi ger även plus till de generösa telefontiderna som Samblas kundtjänst har. Inte minst att de har öppet under helger.

4.8

2 svar på ”Sambla”

  1. Provade Sambla och de var helt värdelösa. Fick ett par erbjudande från banker jag aldrig hört talas om till värsta ockerräntan. Bättre att ansöka direkt hos en seriös bank med bra omdömen.

    Svara

Lämna en kommentar