Enklare recension

I denna recension av Enklare granskar vi deras erbjudande som låneförmedlare, ansökningsprocessen och deras kundomdömen.

Enklare lån Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Enklare

Enklare

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

5 000 - 600 000 kr

Löptider lån

1 - 20 år

Ränta

2.95 - 39 %

Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån
Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån
Helt kostnadsfri process
Helt kostnadsfri process
Erbjudanden från flera långivare
Erbjudanden från flera långivare
Endast en kreditupplysning via UC
Endast en kreditupplysning via UC
Belopp på lån
5 000 - 600 000 kr
Löptider lån
1 - 20 år
Anslutna långivare
38
Ränta
2.95 - 39 %
Effektiv ränta
3.01 - 29.27 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
495 kr
TrustScore
4,7

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-.

Du behöver ha en årsinkomst på över 120 000 kr
Du behöver ha en årsinkomst på över 120 000 kr
Ålderskrav på 18 - 70 år
Ålderskrav på 18 - 70 år
Du kan inte ha obetalda skulder hos Kronofogden
Du kan inte ha obetalda skulder hos Kronofogden
De behöver ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
De behöver ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år

Enklare är en så kallad låneförmedlare. Det innebär att de inte själva lånar ut pengar. Istället agerar de som en “mellanhand” till sina kunder som vill hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden. Genom att de jämför flera olika långivare med endast en kreditupplysning kan du snabbt och effektivt jämföra olika offerter.

Enklare.se drivs av Enklare Ekonomi Sverige AB (org.nr 556975-4814). Bolaget har tillstånd från Finansinspektionen avseende förmedling av konsumentkrediter och försäkringar.

Enklare lån

Som låneförmedlare hjälper Enklare privatpersoner att jämföra flera olika långivare med endast en kreditupplysning. De olika typer av lån du kan jämföra via Enklares plattform är så kallade blancolån. Blancolån kallas även för privatlån och är lån utan säkerhet.

Privatlån utan säkerhet

Till skillnad från exempelvis bolån behöver du inte pantsätta någon egendom för att få ett privatlån beviljat. Istället är det primärt din kreditvärdighet som styr om din ansökan blir beviljad och vilka villkor du kan få. Olika långivare kan ha olika syn på din kreditvärdighet och hur de bedömer risken med dig som låntagare. Skillnaderna i ränta kan med andra ord vara relativt stor mellan olika långivare när det gäller privatlån. Det är här Enklares tjänst fyller en funktion.

Genom endast en ansökan skickar Enklare vidare dina uppgifter till de långivare som är anslutna till deras plattform. Långivare kan sedan välja att ge dig ett erbjudande som du kan ta del av när du loggar in på “Mina sidor” på enklare.se. Förhoppningsvis får du flera erbjudanden som du sedan kan jämföra mot varandra. 

Önskat lånebelopp och din kreditvärdighet kommer påverka hur många erbjudanden du kan få. Enklares tjänst lämpar sig dock för de flesta typer av privatlån och nedan har vi sammanställt detaljerna kring vad Enklare kan erbjuda.

Belopp på lån:5 000 – 600 000 kr
Löptider lån:1 – 20 år
Anslutna långivare:38
Ränta:2.95 – 39 %
Effektiv ränta:3.01 – 29.27 %
Kreditupplysning:UC
Uppläggningsavgift:0 kr
Administrationsavgift:495 kr

Samlingslån

I sin marknadsföring betonar Enklare ofta möjligheterna med att de kan hjälpa dig att samla mindre lån och krediter i ett större lån. Dessa så kallade samlingslån kan ibland bidra till lägre lånekostnader och bättre kreditvärdighet. I själva verket är det egentligen ett vanligt privatlån med lite längre löptid. Har du exempelvis flera snabblån eller kontokrediter kan det vara fördelaktigt att ersätta dem med ett större privatlån.

Ansöker du om ett samlingslån kan Enklares handläggare hjälpa dig genom processen om du så önskar. Detta är något som många uppskattar då det kräver lite mer arbete för att kunna genomföra en korrekt jämförelse när det gäller samlingslån.

Anslutna långivare

Med tanke på att du kan ansöka om lån från 5 000 kr till 600 000 kr är det nödvändigt att ha ett stort urval av långivare. Enklare har idag 38 långivare som är anslutna till deras tjänst. Inte alla erbjuder lån på så höga belopp som 600 000 kr och inte alla erbjuder samlingslån. Så räkna inte med över 30 offerter även om du har mycket god kreditvärdighet.

Variationen mellan olika långivare är dock stor och via Enklare har du goda möjligheter att få många erbjudanden oavsett hur stort lån du önskar. Nedan har vi listat ett urval av Enklares anslutna långivare.

Avida FinansBank Norwegian
BigBankBrocc
CollectorFacit Bank
FerratumGoodCash
ICA BankenIKANO Bank
Komplett BankLea bank
LoanStepLunar
Lån & Spar BankMarginalen Bank
MedMera BankMoank
MoneyGoNordax
Nstartre:member
Resurs BankRisicum
SantanderSevenDay Bank
SVEA EkonomiTF Bank
ThornTryggkredit
Wasa KreditWästgöta Finans

Ansökan på enklare.se

Enligt oss är en av Enklares främsta styrkor att deras tjänst är enkel och intuitiv att använda. Att ansöka om ett lån på enklare.se behöver inte ta mer än ett par minuter. Hela processen ser ut som följer:

  • Ansökan – Via ett formulär på Enklares hemsida anger du önskat lånebelopp och löptid. Du anger även om du vill samla lån och om du har en medsökande på lånet. Efter att du fyllt i uppgifter om boende, civilstånd och sysselsättning är din ansökan klar. Identifiering sker med hjälp av BankID.
  • Jämförelse – Din ansökan, tillsammans med kreditupplysning, vidarebefordras till Enklares samarbetspartners. Väljer de att godkänna din ansökan ser du deras offert på “Mina sidor”. Visa erbjudanden kan komma direkt men räkna med 24 timmar innan du kan jämföra alla potentiella erbjudanden.
  • Val och signering – Hittar du ett erbjudande du gillar kan du sedan signera avtalet med hjälp av BankID. Du ingår alltid avtal direkt med långivare. Inte med Enklare.

Krav

Olika långivare har så klart olika krav så Enklare kommer inte nödvändigtvis att vidarebefordra din ansökan till alla samarbetspartners. Men även Enklare har ett par grundläggande krav för att de i överhuvudtaget ska behandla din ansökan. Dessa krav är:

  • Ålderskrav – För att kunna ansöka om ett lån via Enklare behöver du ha fyllt 18 år. Observera att Enklare även har en övre åldersgräns på 70 år.
  • Inkomstkrav – Enklare har som krav att du har inkomst före skatt motsvarande minst 120 000 kr per år. Observera att flera av deras anslutna långivare kan ha betydligt tuffare krav. Speciellt om du ansöker om ett större lån.
  • Krav gällande skulder – Hög skuldsättning kan påverka dina chanser att få ett lån beviljat. Det är dock inget hinder för att Enklare ska behandla din ansökan. Har du däremot en skuld till Kronofogden (oavsett belopp) kommer det inte vara möjligt att jämföra lån via Enklares tjänst.

Observera att Enklare accepterar ansökningar även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vi vill dock påpeka att detta kommer att ha en negativ påverkan på antalet offerter du kan få och vilka villkor du blir erbjuden.

Omdömen Enklare

Enligt oss är det nästan alltid en bra idé att kontrollera omdömen innan man bestämmer sig för att använda en tjänst. Valet av låneförmedlare är inget undantag. Därför har vi kontrollerat hundratals av kundomdömen av Enklare för denna recension. Nedan har vi sammanställt ett urval av omdömen som vi känner är någorlunda representativa.

Handläggaren var mycket trevlig och hade ett föredömligt bemötande mot oss som kunder och vi fick till ett mycket bra lån med bra ränta. Kan rekommendera till alla som letar efter ett samlingslån.

Peter, TrustPilot

Bra kontakt och serviceminded, dock lite väl pushiga på att köpa försäkring för lånet. Det sänkte upplevelsen. Sparade i slutändan 10 procent på mitt nya billån.

Markus, Google Reviews

Jag har fått ett bra bemötande och tydliga svar på mina frågor om lånet, ränta och amorteringsbelopp. Försäljaren var kunnig, hjälpsam och tålig.

Malek, TrustPilot

Från de omdömen vi granskat är det tydligt att Enklare hjälpt mängder med kunder att få bättre villkor på sina lån. Kundservice och handläggare verkar mycket uppskattade även om det finns en del negativa upplevelser kring “aggressiv merförsäljning”.

Enklares TrustScore

Omdömen enklare.se

TrustScore är namnet på det mått TrustPilot har när de jämför omdömen av olika bolag. Enklare TrustScore är 4,7 vilket gör att det placerar sig i den absoluta toppen av svenska låneförmedlare. Vi rekommenderar inte att enbart välja låneförmedlare utifrån TrustScore men anser ändå att den kan vara intressant i en snabbare jämförelse.

Om Enklare Ekonomi Sverige AB


Enklare Ekonomi Sverige AB grundades 2014 och har idag över 150 anställda i Stockholm och Göteborg. Huvudkontoret är idag beläget på Skeppargatan 26 i Stockholm. Bolaget grundades med ambitionen att det ska vara enkelt för alla, oavsett kunskap, att få de bästa lånevillkoren på marknaden.

Enklares kundtjänst

Du kan nå Enklares kundtjänst via mail kontakt@enklare.se eller telefonnummer 0770 – 33 07 77. Observera att kundtjänsten inte har öppet på helger. Vi har sammanställt deras telefontider nedan.

Måndag:09:30 – 17:00
Tisdag:09:30 – 17:00
Onsdag:09:30 – 17:00
Torsdag:09:30 – 17:00
Fredag:09:30 – 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt

Enklare – FAQ

Vår recension av Enklare

För betygsättning av Enklare i denna recension har vi valt att dela in det i 3 kategorier. Dessa är anslutna långivare, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Enklare

Bästalånen.se

Recension Enklare
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

Det finns låneförmedlare som har flera anslutna långivare än Enklare. Det är dock marginella skillnader och kommer antagligen inte påverka de flesta ansökningar som genomförs. Det blir dock inte toppbetyg till Enklare inom denna kategori.

Enklare har väldigt goda omdömen. Bättre än de flesta av deras konkurrenter och de lovordas ofta över en enkel och snabb upplevelse. Deras handläggare får i regel också väldigt höga betyg. Något vi anser kan vara lite extra viktigt om du exempelvis är intresserad av ett samlingslån.

I princip hela ansökningsprocessen är automatiserad och dina erbjudanden presenteras på ett bra och överskådligt sätt. Här är det få konkurrenter som har en bättre produkt. På det stora hela har Enklare ett mycket bra och enkelt erbjudande enligt oss. Dessutom är det helt kostnadsfritt att ansöka.

4.8

1 svar på ”Enklare”

  1. Stämmer ju inte att de bara tas en kreditupplysning! Ansökte om lån hos Enklare och de va flera av deras anslutna banker som tog UC innan jag fick deras erbjudande.

    Svara

Lämna en kommentar