Marginalen Bank recension

Marginalen Bank har ett stort utbud av olika finansiella tjänster. I vår recension av Marginalen Bank granskar vi primärt deras villkor och krav för lån utan säkerhet.

Marginalen Bank Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Marginalen Bank

Låna utan säkerhet

Marginalen

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

25 000 - 500 000 kr

Löptider lån

2 - 15 år

Ränta

4.52 - 19.32 %

Låna mellan 25 000 - 500 000 kr utan säkerhet
Låna mellan 25 000 - 500 000 kr utan säkerhet
Återbetalningstid 2-15 år
Återbetalningstid 2-15 år
Enkelt att ansöka med snabba svar
Enkelt att ansöka med snabba svar
Ett flexibelt lån som du kan lösa när du vill utan extra kostnad
Ett flexibelt lån som du kan lösa när du vill utan extra kostnad
Belopp på lån
25 000 - 500 000 kr
Löptider lån
2 - 15 år
Ränta
4.52 - 19.32 %
Effektiv ränta
4.66 - 22.07 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
250 kr
Administrationsavgift
10 kr

Räkneexempel: Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr och en aviavgift om 10 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 6,70 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1957 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 117 942 kr.

Du är minst 20 år
Du är minst 20 år
Du måste ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr
Du måste ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr
Du har inte någon betalningsanmärkning
Du har inte någon betalningsanmärkning
Till ansökan Hänglås

Marginalen

Låna från Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder som sagt ett flertal olika finansiella tjänster. När det gäller lån till privatpersoner finns det lite varierande alternativ som skiljer sig åt en aning gällande villkor och utformning.

Privatlån

Marginalen Bank primära fokus när det gäller lån är så kallade privatlån. Detta är lån där du som låntagare inte behöver någon form av säkerhet för att kunna få din ansökan beviljad. Så från Marginalen Bank är det med andra ord möjligt att låna till just dina behov utan behöva ange exakt vad du tänker använda pengarna till. Det kan röra sig om allt från renovering av huset till köp av en ny bil.

Som maximalt kan du låna 500 000 kr som ett privatlån från Marginalen Bank. De har även en lägre gräns på 25 000 kr. Eftersom du inte har en säkerhet på lånet är det primärt din uppskattade återbetalningsförmåga som kommer avgöra vilken ränta du kan få på lånet.

Samla lån

Marginalen Bank erbjuder även så kallade samlingslån. Det är i princip en variation av ett privatlån men syftet med lånet är att lösa mindre och dyra krediter. Genom att samla dina mindre lån i ett större är ambitionen så klart att få en lägre ränta samt en bättre överblick av dina utgifter.

Om du ansöker om att samla lån via Marginalen Bank hjälper det dig med att lösa eventuella snabblån och kontokrediter. Det maximala beloppet du kan låna är 500 000 kr och det är också möjligt att ha en medsökande på lånet.

Bolån

Det är även möjligt att ansöka om bolån från Marginalen Bank. Det som särskiljer dem åt från exempelvis storbankerna är att de kan bevilja ett bolån även om du saknar en fast anställning eller av andra skäl har en oregelbunden inkomst. Observera att det högsta bolånet du kan få beviljat hos Marginalen Bank endast är på 150 000 kr.

Övriga tjänster från Marginalen Bank

Utöver olika typer av lån erbjuder Marginalen Bank ett flertal varierande tjänster som förhoppningsvis kan hjälpa dig och din ekonomi. Exempelvis har de ett flertal olika sparkonton. De erbjuder även diverse försäkringar och har flera alternativ när det gäller kreditkort.

Krav från Marginalen Bank gällande privatlån

Ansöker du om ett privatlån från Marginalen Bank finns det egentligen inga begränsningar kring hur du kan använda pengarna. Marginalen Bank har dock ett antal grundkrav som du behöver möta för att du ska kunna få din ansökan beviljad. Dessa är:

  • Inkomst – Marginalen Bank har som krav att du har en fast årsinkomst på minst 200 000 kr. Det är en relativt hög gräns när det gäller denna typ av lån.
  • Ålder – För att kunna ingå avtal behöver du ha fyllt 18 år. Marginalen Bank har dock valt att sätta sin åldersgräns till 20 år. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige.
  • Betalningsanmärkningar – Marginalen Bank kommer inte godkänna din låneansökan om du har en registrerad betalningsanmärkning. Det spelar dessvärre ingen roll hur bra din övriga ekonomi än må vara.

Vår kommentar

Kraven från Marginalen Bank är aningen tuffare än från många andra långivare. Inte minst gällande kraven på fast årsinkomst. Det finns också många andra långivare som kan erbjuda dig ett lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Speciellt om lånet gäller ett lite mindre belopp.

Omdömen Marginalen Bank

Marginalen Bank har genom åren samlat på sig mängder av omdömen från sina kunder. För denna recension har vi därför granskat dessa omdömen med fokus på de som gäller just lån. Här verkar det som att det finns relativt stora skillnader i hur kunder har upplevt Marginalen Bank. Det finns flera som berättar om ett väldigt gott och professionellt bemötande medan andra har rent ut sagt negativa upplevelser med exempelvis långa telefonköer. Nedan har vi sammanställt ett par exempel.

Fick ett väldigt professionellt och vänligt bemötande av handläggaren. Snabba svar och efter att kompletteringarna som krävdes skickats in gick allt extremt snabbt. Stor skillnad mot storbankernas agerande. Mycket nöjd!

Johan, TrustPilot

1 timme i kö verkar vara standard om man vill komma fram till kundtjänst. Oavsett när man ringer.

David, Google Reviews

Allt har gått superbra med lånet. Jag är superglad med handläggaren! Det går inte att beskriva hur bra hon var mot mig. Jag kommer att rekommendera Marginalen Bank till alla som jag möter.

Zana, TrustPilot

Marginalen Bank TrustScore

Omdömen Marginalen Bank

Ett sätt att jämföra omdömen av olika långivare är att granska den TrustScore de har hos TrustPilot. Just Marginalen Bank har “Medel” i betyg och det finns gott om andra långivare som har bättre omdömen. När det gäller just Marginalen Bank kompliceras det dock en aningen eftersom omdömen som lämnas hos TrustPilot gäller samtliga av deras tjänster. Inte bara privatlån.

Om Marginalen Bank


Marginalen grundades under 1990-talet och blev Marginalen Bank 2010 efter att de förvärvade Citibanks svenska konsumentbank. Idag erbjuder Marginalen Bank ett flertal olika finansiella tjänster till både privatpersoner och företag. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Marginalen Bank har idag cirka 300 anställda. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn och ägs av Marginalen AB.

Marginalen Banks kundtjänst

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med Marginalen Banks kundtjänst. Det kanske snabbaste sättet är att kontakta dem via deras chat. Det går även bra att ringa dem om du föredrar att prata direkt med kundtjänsten. Deras telefontider redovisas nedan:

Måndag:08:00 – 18:00
Tisdag:08:00 – 18:00
Onsdag:08:00 – 18:00
Torsdag:08:00 – 18:00
Fredag:08:00 – 18:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt
Som privatkund når du Marginalen Banks kundtjänst på telefonnummer 0771-717 710.

Marginalen Bank – FAQ

Vår recension av Marginalen Bank

I vår recension av Marginalen Bank är vårt primära fokus gällande deras erbjudande av privatlån. För vår betygsättning av deras privatlån har vi valt att dela in den i 3 kategorier. Dessa kategorier är lånevillkor, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Marginalen Bank

Bästalånen.se

Marginalen Bank
Vårt betyg
Lånevillkor
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

Lånevillkor – I jämförelse med många andra långivare kan Marginalen Bank ge väldigt bra räntor för privatlån. Anledningen till detta är primärt de aningen tuffare krav de ställer på dig som låntagare gällande exempelvis fast årsinkomst. Så möter du deras krav, har du goda förutsättningar att bli erbjuden en bra ränta.

Kundomdömen – Just omdömen från tidigare kunder kan vara bra att kontrollera innan du går vidare med en låneansökan. Ibland kan eventuella fördelar eller nackdelar bli väldigt tydliga i dessa omdömen och recensioner. När det gäller just Marginalen Bank har de dock få omdömen som verkligen belyser eventuella problem. Ett undantag kan vara att flera kunder verkar störa sig på långa kötider över telefon om de haft ett behov av att prata med deras kundtjänst.

Ansökningsprocessen – Att ansöka om ett privatlån hos Marginalen Bank är en snabb och okomplicerad process. Dock är tiden för behandling av din ansökan något längre i jämförelse med många andra aktörer. Så om du behöver låna pengar snabbt kan det finnas bättre alternativ.

4.6

Lämna en kommentar