Northmill recension

I vår recension av Northmill granskar vi primärt deras kontokredit. Vi tittar även på deras övriga erbjudande samt deras kunders omdömen.

Northmill Bank Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Northmill Bank

Flexibel kontokredit

Northmill

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

1 000 - 50 000 kr

Löptider lån

5 - 72 månader

Ränta

4.9 - 21.9 %

En flexibel buffert för extra trygghet
En flexibel buffert för extra trygghet
Snabba utbetalningar
Snabba utbetalningar
Över 200 000 kunder
Över 200 000 kunder
Många positiva kundomdömen
Många positiva kundomdömen
Belopp på lån
1 000 - 50 000 kr
Löptider lån
5 - 72 månader
Ränta
4.9 - 21.9 %
Effektiv ränta
6.05 - 27.41 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
Creditsafe & UC
Uppläggningsavgift
195 kr
Administrationsavgift
19 kr
Direktutbetalning
Ja

Räkneexempel: Prisexempel: Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Ålderskrav på 18 år
Ålderskrav på 18 år
0 kr i inkomstkrav
0 kr i inkomstkrav
Svenskt personnummer
Svenskt personnummer
Giltigt BankID för identifiering
Giltigt BankID för identifiering
Till ansökan Hänglås

Northmill

Northmills erbjudande

Northmill är en svensk bank som erbjuder ett flertal olika finansiella tjänster till både privatpersoner och företag. För denna recension av Northmill kommer vi dock fokusera på deras kontokredit och vilka fördelar och nackdelar den har.

Kontokredit

Northmill erbjuder idag en kontokredit på maximalt 50 000 kr. Väljer du sedan att låna från en beviljad kredit betalar du bara ränta för det lånade beloppet. Alltså inte för hela krediten. Just detta bidrar till att en kontokredit kan ses som en bra buffert för oförutsedda utgifter. Räntan kan dock vara hög på dessa typer av krediter men här ligger Northmill bra till i jämförelse med många andra liknande aktörer.

Northmill har faktiskt inte något formellt inkomstkrav för att du ska kunna bli beviljad en kontokredit hos dem. Det finns dock många omdömen som vittnar om att kraven ändå är relativt hårda och det är säkert också anledningen till räntan på Northmills kontokredit är betydligt lägre än hos många jämförbara alternativ. Den exakta ränta du kan få är individuell och baseras på din kreditvärdighet.

För vissa typer av lån finns det med största sannolikhet alternativ med lägre räntor än vad du kan få på en kontokredit hos Northmill. Det finns dock ett flertal fördelar med denna låneform. Ett par exempel:

  • Buffert – En kontokredit är perfekt som en buffert för oförutsedda utgifter. Har du en beviljad kontokredit hos Northmill kan du snabbt låna pengar till en helt ok ränta.
  • Flexibel återbetalning – Återbetalning av ett lån från Northmills kontokredit är betydligt mer flexibel än på ett traditionellt privatlån. Du har goda möjligheter att själv välja hur mycket du vill betala tillbaka varje månad.
  • Smidiga utbetalningar – Om du behöver låna pengar snabbt är en kontokredit hos Northmill ett väldigt bra alternativ enligt oss. Via deras app kan du snabbt genomföra uttag och ha pengar på ditt konto samma dag.

Samlingslån

Northmill erbjuder så kallade samlingslån. Syftet med ett samlingslån är att samla flera mindre lån och krediter i ett större lån. Förhoppningen är att du på så sätt ska kunna få en lägre ränta och bättre överblick över din ekonomi. Northmill erbjuder idag samlingslån på maximalt 300 000 kr. Ansökan genomförs online och blir din ansökan beviljad hjälper Northmill dig med att lösa dina befintliga krediter.

Sparkonto

Som bank erbjuder Northmill även sparkonton för privatpersoner. Det finns ett par olika alternativ med både rörligt sparkonto och fasträntekonto. Väljer du ett fasträntekonto innebär det en bindningstid och lämpar sig mer för dig som sparar långsiktigt. För att öppna ett fasträntekonto hos Northmill behöver du ha ett rörligt sparkonto.

Företagstjänster

Northmill erbjuder även ett flertal olika finansiella tjänster för företag. Exempelvis erbjuder de diverse lösningar för olika typer av betalningar och kassasystem. För vår recension av Northmill har vi dock valt att fokusera på deras tjänster som riktar sig mot privatpersoner.

Omdömen Northmill

Northmill är idag en relativt stor aktör på den svenska marknaden. Speciellt när det gäller kontokrediter. De har också “samlat på sig” mängder av omdömen genom åren som vittnar om vad deras kunder har för åsikter om både deras erbjudande och kundtjänst. För denna recension har vi kontrollerat mängder av kundomdömen och nedan presenterar vi ett par representativa exempel.

Det är smidigt att använda chatten för att nå kundservice. Det gick snabbt och jag fick de svar jag behövde.

Marie, TrustPilot

Bra rådgivare och service. Fick ner räntan rejält. Tummen upp för en tydlig och pedagogisk genomgång.

Fleur, Google Reviews

Tack Northmill för ett bra samarbete. Bägge gångerna jag nyttjat kontokredit hos er har allt funkat perfekt. Krediten har hjälpt mig att bekosta allt från dyra tandläkarräkningar till köksrenovering.

Fredrik, TrustPilot

Som långivare har Northmill riktigt bra omdömen från sina kunder. Deras kundtjänst verkar uppskattas och den stora majoriteten av tillgängliga omdömen är positiva. Det finns såklart även en del personer som har delat med sig av negativa upplevelser av Northmill. För det mesta är de negativa omdömena kopplade till att personen i fråga inte fått sin ansökan beviljad.

Nortmills TrustScore

Omdömen Northmill

Så hur står sig Northmills omdömen i jämförelse med andra långivare? Ett enkelt och skapligt rättvist mått är att jämföra olika bolags TrustScore hos TrustPilot. Det är ett viktat betyg av omdömen från bekräftade kunder. För närvarande har Northmill en TrustScore på 4,7. Detta innebär att de rankas i den absoluta toppen av de banker vars omdömen finns tillgängliga hos TrustPilot.

Om Northmill


Northmill har sitt huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår Northmill Bank och Northmill Flo. Genom åren hävdar de själva att de haft över 600 000 privatkunder och hjälpt cirka 3 000 företag med olika finansiella tjänster.

Northmills kundtjänst

Det finns flera sätt att kontakta Northmills kundtjänst. Snabbast går det antagligen att kontakta dem via deras chat. Det går självfallet även bra att maila till dem. Önskar du prata med deras kundtjänst eller en rådgivare nås de på telefonnummer 08-613 70 20. Deras telefonsupport har följande öppettider:

Måndag:09:00 – 16:30
Tisdag:09:00 – 16:30
Onsdag:09:00 – 16:30
Torsdag:09:00 – 16:30
Fredag:09:00 – 16:30
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt
Northmill har även en jourtelefon för brådskande ärenden.

Northmill – FAQ

Vår recension av Northmill

För vår betygsättning av Northmill i denna recension har vi valt att dela in den i 3 kategorier. Dessa kategorier är lånevillkor, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Northmill

Bästalånen.se

Northmill Bank
Vårt betyg
Lånevillkor
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

Lånevillkor – För Northmills kontokredit anser vi att villkoren är riktigt bra. I alla fall i jämförelse med andra liknande alternativ som ofta klassas som högkostnadskrediter. Visst är kraven lite högre hos Northmill men får du din ansökan beviljad har de låga avgifter, en konkurrenskraftig ränta och bra villkor gällande återbetalning av lånet.

Kundomdömen – I jämförelse med andra banker och bolag som specialiserar sig på mindre krediter har Northmill väldigt goda kundomdömen. Att kontrollera tidigare kunders erfarenheter är något vi alltid rekommenderar. Och i Northmills fall ser vi det som betryggande att så pass många av deras kunder visar uppskattning för deras kundtjänst och hur det har blivit bemötta.

Ansökningsprocessen – Att ansöka om en kontokredit är en snabb och enkel process på Northmills hemsida. Hela ansökan behöver inte ta mer än ett par minuter och i regel får du besked samma dag. Det finns förvisso aktörer som erbjuder snabblån som har en ännu snabbare process men enligt oss erbjuder Northmill ett enkelt och smidigt alternativ.

4.6

Lämna en kommentar