Brixo recension

I vår recension av Brixo granskar vi primärt deras kontokredit. Vi går bland annat igenom villkoren, kraven och tidigare kunders omdömen.

Brixo Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Brixo

Kontokredit utan UC

Brixo

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

3 000 - 50 000 kr

Löptider lån

1 mån - 15 år

Ränta

28.95 %

Besked inom 24 timmar på vardagar
Besked inom 24 timmar på vardagar
Fast ränta för alla kunder
Fast ränta för alla kunder
Inga krav på borgen eller annan säkerhet
Inga krav på borgen eller annan säkerhet
Välj själv i vilket takt du betalar tillbaka
Välj själv i vilket takt du betalar tillbaka
Belopp på lån
3 000 - 50 000 kr
Löptider lån
1 mån - 15 år
Ränta
28.95 %
Effektiv ränta
33.1 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
Bisnode
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
Direktutbetalning
Ja

Räkneexempel: Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.

Du behöver ha en årsinkomst på minst 150 000 kr
Du behöver ha en årsinkomst på minst 150 000 kr
Din ålder behöver vara mellan 18 och 70 år
Din ålder behöver vara mellan 18 och 70 år
Du kan inte ha några skulder till Kronofogden
Du kan inte ha några skulder till Kronofogden
Krav på svenskt personnummer
Krav på svenskt personnummer

Brixos kontokredit

Brixo erbjuder en så kallad kontokredit. Har du en beviljad kredit från Brixo kan du sedan snabbt låna pengar från den. Du betalar inte ränta för hela krediten utan enbart för det belopp du lånar. Detta gör att en kontokredit kan vara en lämplig buffert för oförutsedda utgifter. Det går så klart även att låna till planerade utgifter. Dessvärre är räntan relativt hög. Men för att vara en kontokredit har Brixo bra villkor enligt oss. Nedan tittar vi närmare på vad som gäller för Brixos kontokredit.

Belopp och återbetalning

Den maximala kreditgränsen du kan få beviljad hos Brixo är 50 000 kr. Det har även ett minsta belopp på krediten som ligger på 3 000 kr. Du kan dock låna mindre belopp från din kredit om du så önskar. Lånar du från din kredit kan du sedan välja din återbetalningstakt. Brixo har dock som krav att du betalar tillbaka minst 5% av din utestående skuld (eller minst 500 kr) varje månad. Betalning till Brixo sker den 26:e varje månad och beloppet dras automatiskt via autogiro.

Ränta och avgifter

När det gäller både räntan och avgifter skiljer sig Brixo från många andra kontokrediter. Till att börja med tillämpar de inte individuell räntesättning. Alla som har en beviljad kontokredit hos Brixo betalar samma ränta för sina lån. Till skillnad från många andra kontokrediter tar Brixo varken ut uppläggningsavgift eller aviavgift. Din kostnad är enbart räntan du betalar för lånet.

Krav från Brixo

Ansökan om en kontokredit från Brixo genomförs snabbt och enkelt på deras webbplats. Det har dock ett par grundläggande krav för att din ansökan ska kunna beviljas:

  • Ålder – Som för alla tjänster där du behöver ingå avtal behöver du ha fyllt 18 år för att kunna få din ansökan beviljad. Brixo har även ett krav på att du inte kan vara över 70 år.
  • Inkomst – När det gäller din inkomst har Brixo som krav att din senaste deklarerade årsinkomst överstiger 150 000 kr.
  • Personnummer – För att kunna få en ansökan om en kontokredit hos Brixo beviljad behöver du ha ett svenskt personnummer. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige.
  • Skulder – Har du en hög skuldsättning behöver det inte vara ett hinder för att få din ansökan beviljad. Har du däremot skulder till Kronofogden kommer din ansökan bli nekad.

Observera att Brixo inte har som krav att du är fri från betalningsanmärkningar. Eventuella betalningsanmärkningar kommer dock försämra dina chanser att få en kredit beviljad.

Omdömen Brixo

När vi skriver recensioner av olika långivare tar vi oss alltid tid för att kontrollera omdömen och recensioner från tidigare kunder. Just omdömen kan, enligt oss, belysa både nackdelar och fördelar med ett erbjudande och ett företags kundtjänst. Nedan har vi därför valt att presentera ett par representativa omdömen av Brixo.

Smidigt och enkelt, tydliga villkor och perfekt kundservice!

Joppe, TrustPilot

Det funkar fint när det behövs lite extra. Det blir ju lite dyrare men man kan inte få allt.

Robert, Google Reviews

Jag gillade hur snabbt min ansökan behandlades och att räntan inte var för hög.

Patrick, TrustPilot

De flesta kunder till Brixo har mycket positiva omdömen. Speciellt när det gäller hur smidigt det är. Även deras kundtjänst får överlag väldigt goda recensioner. Det finns dock ett flertal negativa upplevelser men dessa är nästan uteslutande från personer som fått sin ansökan nekad.

Brixos TrustScore

Omdömen Brixo

Så hur står sig Brixos omdömen i jämförelse med andra aktörer som har liknande erbjudanden? Väldigt bra enligt oss. I alla fall om vi utgår från den TrustScore de har idag på TrustPilot. Denna ligger för närvarande på 4,5 vilken placerar dem i den absoluta toppen gällande omdömen i kategorin för finansiella tjänster.

Om Brixo AB


Brixo AB grundades 2014 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm. Brixo AB står under Finansinspektionens tillsyn enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter. Utöver Brixo ingår även varumärkena Flexkontot, Merax och Kontantfinans i bolaget. Alla specialiserar sig på mindre konsumentkrediter. 

Brixos kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med kundtjänsten hos Brixo kan du antingen maila info@brixo.se eller ringa dem. Deras telefontider redovisas nedan:

Måndag:09:00 – 17:00
Tisdag:09:00 – 17:00
Onsdag:09:00 – 17:00
Torsdag:09:00 – 17:00
Fredag:09:00 – 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt
Du når Brixo kundtjänst på telefonnummer 08 – 500 850 47

Brixo – FAQ

Vår recension av Brixo

För vår betygsättning av Brixo i denna recension har vi valt att dela in den i 3 kategorier. Dessa kategorier är lånevillkor, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Brixo

Bästalånen.se

Brixo
Vårt betyg
Lånevillkor
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

Lånevillkor – För att vara en kontokredit anser vi att villkoren som Brixo erbjuder är riktigt bra. De särskiljer sig genom att inte tillämpa individuell räntesättning och avsaknaden av avgifter. Visst kan räntan vara hög i jämförelse med andra typer av lån men är du ute efter en lättillgänglig buffert anser vi att villkoren från Brixo är bland de bättre på marknaden idag.

Kundomdömen – Att enbart granska villkoren bidrar sällan till en rättvis recension av en bank eller kreditinstitut. Minst lika viktigt är att kontrollera erfarenheter från tidigare kunder. Här står sig Brixo riktigt bra. De får beröm för både sina villkor och ansökningsprocess samt den hjälp deras kundservice kan erbjuda.

Ansökningsprocessen – Själva ansökningsprocessen hos Brixo är både snabb och enkel och behöver inte ta mer än ett par minuter. Förvisso kan själva utbetalningen ta aningen längre tid än hos vissa aktörer som erbjuder så kallade snabblån. Något som också kan uppskattas av vissa är att de använder Bisnode istället för UC för sina kreditupplysningar.


4.6

Lämna en kommentar