Lendo recension

I vår recension av Lendo granskar vi deras olika erbjudanden som låneförmedlare. Vi granskar även företagets omdömen och svarar på några vanliga frågor om Lendo och deras tjänster.

Lendo Till ansökan Till ansökan

Ansök säkert hos Lendo

Lendo

Star Star Star Star Star

Belopp på lån

10 000 - 600 000 kr

Löptider lån

1 - 15 år

Ränta

2.95 - 29.95 %

Sveriges största jämförelsetjänst för lån
Sveriges största jämförelsetjänst för lån
Ansök på 2 min
Ansök på 2 min
Svar från upp till 40 långivare
Svar från upp till 40 långivare
Låna tryggt och säkert
Låna tryggt och säkert
Belopp på lån
10 000 - 600 000 kr
Löptider lån
1 - 15 år
Anslutna långivare
40
Ränta
2.95 - 29.95 %
Effektiv ränta
2.95 - 29.95 %
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Kreditupplysning
UC
Uppläggningsavgift
0 kr
Administrationsavgift
0 kr
TrustScore
4,6

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ålderskrav på 18 - 70 år
Ålderskrav på 18 - 70 år
Årsinkomst på minst 110 000 kr
Årsinkomst på minst 110 000 kr
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna
Folkbokförd i Sverige de senaste 12 månaderna

Lendo är en mycket erfaren låneförmedlare som erbjuder Sveriges största jämförelsetjänst för lån. På deras webbplats kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan även få hjälp med att jämföra både bolån och företagslån. Att ansöka om lån via Lendo är helt kostnadsfritt.

Lendo lån

Lendo är idag Sveriges största jämförelsesajt för lån. Till skillnad från vissa andra låneförmedlare ger Lendo dig möjligheten att jämföra flera olika typer av lån. Både med och utan säkerhet.

Privatlån

Privatlån, blancolån eller lån utan säkerhet. Kärt barn har många namn brukar det heta. För enkelhetens skull kallar vi det här för privatlån. Om du önskar ansöka om ett privatlån kan du genomföra din ansökan på Lendos hemsida. De kommer sedan ta en kreditupplysning på dig via UC och vidarebefordra din ansökan till sina ansluta långivare. De långivare som är villiga att bevilja din ansökan kan då lämna sin offert via Lendo. Du kan sedan jämföra de olika offerter du fått och på så sätt förhoppningsvis få den bästa möjliga räntan på ditt privatlån.


Fördelarna med att ansöka om privatlån via Lendo är många. Ett par exempel:

  • Snabbt och effektivt – Att ansöka till flera olika långivare kan ta sin tid. Genomför du din ansökan hos Lendo behöver det inte ta mer än ett par minuter. Du kan sedan få erbjudanden från upp till 40 olika långivare.
  • En kreditupplysning – Ansöker du själv hos flera långivare kommer det registreras flera kreditupplysningar. Detta kan ha negativ påverkan på din kreditvärdighet. Ansöker du via Lendo begränsas kreditupplysningar till en enda.
  • Gratis – Att jämföra lån med hjälp av Lendo är kostnadsfritt. Du förbinder dig heller inte till att acceptera ett av dina erbjudanden.

Lendo är kanske den mest erfarna låneförmedlaren på den svenska marknaden idag. De samarbetar också med ett stort antal långivare och du kan ansöka om privatlån från 10 000 kr ända upp till 600 000 kr. Nedan har vi listat ett urval av de långivare Lendo samarbetar med gällande privatlån.

Avida FinansBank Norwegian
BigBankBRAbank
BrixoBrocc
CashbuddyCollector Bank
CredentoDNB
EuroloanFerratum
GoodCashICA Banken
Ikano BankInstabank
InstabankKonsumentkredit
LunarLån & Spar Bank
Marginalen BankMedMera Bank
MoankMoneyGo
NordnetNorthmill Bank
NstartNordax
re:memberResurs Bank
RisicumRocker
SantanderSEB
SevenDay BankSvea Bank
SwedbankTF Bank
Thorn PrivatlånWasa Kredit

Bolån

Bolån är betydligt mer komplexa än privatlån men även här kan Lendo hjälpa dig att jämföra olika alternativ. I dagsläget samarbetar de med 9 olika långivare som kan erbjuda bolån. Det är betydligt färre än för privatlån och ingen av de svenska storbankerna samarbetar idag med Lendo.

Ansöker du om ett bolån via Lendo kommer du få en handläggare som hjälper dig genom hela processen. Till att börja med kommer handledaren presentera Lendos bolåneräntor och hur villkoren kan skilja sig åt mellan dem. Hittar du ett alternativ du är nöjd med kommer den valda långivaren att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

Även för bolån är Lendos jämförelsetjänst kostnadsfri för den som ansöker om lånet. Istället tjänar Lendo pengar på provision från bankerna om du väljer att signera ett låneavtal med en bank som fått din ansökan via Lendo.

Företagslån

Lendo erbjuder även små och medelstora företag hjälp med att jämföra företagslån. Självfallet är det helt andra långivare de samarbetar med här och det kan också handla om betydligt större belopp än för exempelvis privatlån. I dagsläget är det största företagslånet du kan få beviljat via Lendo 5 miljoner kronor.

Omdömen Lendo

Genom åren har Lendo hjälpt tusentals kunder med att hitta det bästa lånet utifrån sina egna unika förutsättningar. Men hur har deras kunder upplevt den hjälp de har fått från Lendo? För vår recension har vi kontrollerat och granskat mängder av omdömen från tidigare kunder för att försöka fastställa eventuella styrkor och svagheter med Lendos erbjudande. Nedan har vi också sammanställt ett par exempel på synpunkter från primärt konsumenter som haft en bra eller dålig erfarenhet av Lendo.

Smidigt och enkelt att använda. Lätt att jämföra lån och tydlig information om effektiv ränta. Låneerbjudandena var i sig inget vidare men det är en annan sak. Lendo gjorde vad de lovade, presenterade en rad lån att välja mellan.

Hanna, Google Reviews

Fin möjlighet att kunna jämföra så många banker/räntor samtidigt. Snabb respons. Bra service helt klart.

Avan, TrustPilot

Lendo är ett skämt. Bara svar från 11 långivare och alla med otroligt dåligt recensioner. Nu har jag en extra kreditupplysning och inget lån.

Peter, Google Reviews

Överlag har Lendo mycket goda kundomdömen. Bland de som är positivt inställda lyfts ofta enkelheten med tjänsten och hjälpsamma handläggare. De som har mindre positiva upplevelser har i regel haft problem med att få sin ansökan beviljad eller upplever att Lendo försöker sälja på dem tilläggstjänster de inte efterfrågar.

Lendos TrustScore

Omdömen Lendo

Ett enkelt och relativt rättvis sätt att jämföra olika låneförmedlares kundomdömen är att granska deras TrustScore på TrustPilot. TrustScore är ett betyg som kontinuerligt uppdateras och senare omdömen värderas högre än äldre. Lendos TrustScore är för närvarande 4,6 vilket ändå måste anses vara mycket bra. Det finns dock ett antal låneförmedlare som har bättre TrustScore. Två exempel är Enklare och Sambla.

Om Lendo AB


Lendo AB grundades 2007 och ägs av norska Schibsted. De har idag verksamhet i våra grannländer Norge och Danmark plus ett par länder till. Lendos svenska huvudkontor ligger i det så kallade Schibstedhuset i Stockholm.

Lendos kundtjänst

Lendos kundtjänst lovar att besvara dina frågor inom 24 timmar (helgfria vardagar) om du kontaktar dem via mail eller Facebook. Det går även bra att ringa dem på 0771 – 13 13 10 alla dagar i veckan. Deras telefontider ser du nedan.

Måndag:08:00 – 20:00
Tisdag:08:00 – 20:00
Onsdag:08:00 – 20:00
Torsdag:08:00 – 20:00
Fredag:09:00 – 17:00
Lördag:10:00 – 14.00
Söndag:10:00 – 14.00
Observera att ärenden gällande bolån har andra telefontider.

Lendo – FAQ

Vår recension av Lendo

För betygsättning av Lendo i denna recension har vi valt att dela in det i 3 kategorier. Dessa är anslutna långivare, kundomdömen och ansökningsprocessen.

Recension Lendo

Bästalånen.se

Recension Lendo
Vårt betyg
Anslutna långivare
Kundomdömen
Ansökningsprocessen

Sammanfattning

När det gäller privatlån har Lendo över 40 potentiella långivare som kan erbjuda dig en offert. Det gör att Lendo är en av de låneförmedlare som har flest anslutna långivare till sin plattform. De har även en god variation av större banker till mindre kreditbolag som potentiellt kan erbjuda dig ett snabblån eller kontokredit om det passar dina behov.

Lendo har väldigt många och bra omdömen från sina tidigare användare. Visst finns de undantag som inte känner att Lendo uppfyllt sitt löfte till fullo. Det är dock en styrka, enligt oss, att de lyckats samla på sig så många bra omdömen genom åren.

Lendo hemsida är enkel och lättnavigerad med tydliga “ingångar” till olika former av lån. Själva formuläret för ansökan för privatlån är också enkelt och tar inte många minuter att färdigställa. När det gäller ansökningar för bolån och företagslån blir det dock aningen mer komplicerat men i jämförelse med deras konkurrenter står sig ändå Lendo bra enligt oss.

4.8

1 svar på ”Lendo”

  1. Provade Lendo för att jämföra bolån och det var helt meningslöst. Samarbetar med konstiga nischbanker som ingen hört talas om. Kändes faktiskt ganska oseriöst.

    Svara

Lämna en kommentar